Trénování paměti a poznávacích schopností - Křivohlavý, Jaro (Grada, 2009)
Rostoucí počet vědců, lékařů a psychologů je přesvědčen, že namáhavé a rozmanité cvičení duševních funkcí může pomáhat v bitvě s jejich úpadkem, který často nabývá až podoby demence. Přechod od léčení k prevenci se proto stal hlavním tématem moderní medicíny a stává se i základním tématem v boji proti kognitivnímu úpadku. Kniha o tréninku paměti a poznávacích schopností je určena především všem čtenářům z řad široké veřejnosti. Přináší přehled systémů trénování paměti a kognitivních funkcí, seznamuje s možnostmi individuálních i skupinových tréninkových hodin pro všechny věkové kategorie. Trénink pomůže zájemcům zdolávat většinu situací, i ty, ve kterých mohou být schopnosti snižovány.
Keywords: Psychologie pro každého