Oracle průvodce správou, využitím a programováním - Procházka, David (Grada, 2009)
Databázový systém Oracle je jedním z nejdokonalejších systémů pro správu obsáhlých datových struktur. Jde o nejpokrokovější a moderní databázi s řadou nadstandardních možností a přístupem z různých programátorských prostředí. Nad databází funguje pokročilý dotazovací jazyk PL/SQL a možnost tvořit vlastní vnitřní architekturu procedur a obslužných algoritmů, jež se o vaše data postarají. Publikace vás provede od instalace a základního nastavení Oracle, až po správu a ladění databázového systému. Nevyhne se ani dotazovacímu jazyku PL/SQL a práci s procedurálním programováním. Součástí publikace je i návod, jak se spojit s databázovým serverem z různých programátorských prostředí.
Keywords: Ostatní