Malba v čínském stylu - Prošková, Iva (Grada, 2009)
Prvky čínské malby jsou založeny na jednoduchém použití štětce, tahu ruky a způsobu namočení štětce do barvy. Kniha obsahuje rady, jak spojit myšlenku, ruku a malířský nástroj v nejpřirozenější tah tak, aby vyjádřil vše, co výtvarník chce. Postupy jsou přirozené a jednoduché, jen musíme vědět, jak na to. A to kniha předvede velmi důkladně pomocí nácviků, značek a postupů u každého obrázku. Každé hotové dílo je vysvětleno a připraveno od začátku práce k jejímu dokončení. Malbu je pak možné použít k tvorbě přání, obrazů a ozdobení oděvů a interiérových textilií.
Keywords: Výtvarné techniky