Kouzelné krajky z papíru - Šmalcová, Anna (Grada, 2010)
Tato publikace, na českém trhu jedinečná, vám umožní nahlédnout do tajů výroby křehké jemné papírové krajky. Naučí vás krok po kroku ovládnout techniku, která je ve světě velmi oblíbená, vyrábět originální a jedinečná dílka, jako jsou přání, záložky do knihy, svatební oznámení, obálky, rámečky na fotografie, apod. Ukáže vám také mnoho způsobů, jak lze krásu krajek ještě podtrhnout různým zdobením nebo malovaným obrázkem. Dozvíte se, jaký materiál pro její výrobu použít, či jak pracovat s jednotlivými nástroji. Kniha je doplněna množstvím obrázků a předloh, které vám budou inspirací k výrobě půvabných dárků. Vzory jsou svou náročností vhodné, jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé.
Keywords: Výtvarné techniky