Tai chi - Pechová, Vlasta (Grada, 2009)
Kniha seznamuje zajímavou a originální formou s čínským bojovým uměním Tai chi. Je určena široké skupině čtenářů, počínaje potencionálními zájemci a začátečníky, konče pokročilými adepty a učiteli tohoto umění. Obsahuje cenné informace i pro studenty jiných bojových, pohybových a zdravotních systémů. Autorka knihy vychází ze svých mnohaletých zkušeností studia a výuky Tai chi. Popisuje jej slovy odpovídajícími našemu kulturnímu zázemí. Komplexně seznamuje se sestavami Tai chi a poukazuje na jejich rafinovanost, která ve výsledku vede k vytrénování sofistikované techniky. Kromě technické stránky také objasňuje některé mýty a problémy při výuce a cvičení. Text doprovází autorka vlastními ilustracemi, což dílu dodává mnohem hlubší rozměr.
Keywords: Sporty