Tepelné čerpadlo pro váš dům - Karlík, Robert (Grada, 2009)
Kniha pomůže zájemcům při výběru tepelného čerpadla, aby se dokázali správně a kvalifikovaně rozhodnout a udělali si představu o rozsahu a důležitosti celé instalace. V první části se čtenář dozví co je to tepelné čerpadlo a jeho princip, pár slov o historii a vzniku. Další část knihy je věnována rozdělení tepelných čerpadel dle způsobu odběru primárního tepla a způsobu předávání tepla do vnitřního prostředí. Podrobněji se kniha zabývá optimálním návrhem tepelného čerpadla s ohledem na stav objektu a jeho požadavku na provoz. Poukazuje na specifické stránky provozu tepelného čerpadla ve spolupráci s topnou soustavou a s dalšími zdroji tepla v domě. Na jednoduchém příkladu je demonstrativně ukázáno, jak celý proces návrhu tepelného čerpadla probíhá. Součástí publikace je i ekonomický rozbor provozu a investičních nákladů spojených s instalací tepelného čerpadla. Tento rozbor se věnuje jak porovnání mezi jednotlivými typy tepelných čerpadel, tak porovnání s ostatními zdroji tepla.
Keywords: Hobby