Atlas fyziologických regulací - Kittnar, Otomar (Grada, 2009)
Převážně obrazová učebnice s 329 schématy a s doprovodným shrnujícím textem. Schémata popisují složité řídící obvody pomocí zjednodušených blokových zpětnovazebných obvodů, které napomáhají k pochopení regulačních pochodů v organizmu a které jsou zodpovědné za udržování stálého vnitřního prostředí organizmu.Dvojbarevná publikace je určena studentům medicíny, popřípadě nelékařských zdravotnických oborů, ale pro svoji jednoduchost a vysokou didaktickou hodnotu je užitečná i v postgraduálním studiu.
Keywords: Teoretické obory