Svíčky Nové techniky - Šabatka, Jaroslav (Grada, 2008)
Druhá knížka o svíčkách vycházející v edici Šikovné ruce obsahuje nové techniky ruční výroby svíček doposud u nás nepublikované. Zaměřuje se zejména na ty zájemce, kteří si již vyzkoušeli základní techniky a mají zájem zdokonalit se v technikách nových a složitějších. Novinkou je tvarování svíček z odlitých parafinových plátů, rolované svíčky, palmové svíčky, skládané svíčky a v neposlední řadě nové směry v dekorování a zdobení svíček. Také zde nalezneme popis možných chyb při výrobě svíček, jejich příčiny a odstraňování.
Keywords: Výtvarné techniky