Logopedické poradenství Příklady a analýzy - Peutelschmiedová, Alžběta (Grada, 2009)
"Otevřeně a upřímně předesílám, že vše, co začínáte číst ..., bude čistě osobní výpovědí někoho, kdo se s radostí i jistým uspokojením ohlíží za klopotnou, ale smysluplnou cestou brázdami logopedie, za více než čtyřicetiletým potýkáním se s vadami a poruchami řeči, které se v posledních desetiletích v širším pojetí nejen slovně přetavily do sousloví narušení komunikační schopnosti.." Těmito slovy uvádí sama autorka svou zbrusu novou publikaci Logopedické poradenství. Přehlednou formou reflektuje aktuální stav poradenství v oblasti lidské komunikace. Východiskem jsou jí především inspirativní analýzy terapeutických situací a problémů podložené dlouholetou odbornou praxí a podpořené bohatou teoretickou průpravou.
Keywords: Pedagogika; Logopedie