Myslíme objektově v jazyku Java kompletní učebnice pro začátečníky, 2., aktualizované a rozšířené vydání - Pecinovský, Rudolf (Grada, 2008)
Tato kniha provede čtenáře krok za krokem světem objektového programování a naučí jej doopravdy programovat. Autor řeší dvě základní nectnosti většiny současných učebnic, kterými jsou výklad objektových technologií začínající někde ve středu učebnice a demonstrace látky na triviálních příkladech. Souběžně s objektovými technologiemi se v knize čtenář naučí pracovat v jazyku Java, především v jeho verzi 5.0, ale seznámí se i s novinkami verzí 6.0 a 7.0.
Keywords: Programování