Chorobné znaky a příznaky - Lukáš, Karel (Grada, 2009)
Základem knihy je idea: "Znaky a příznaky jsou stavebními kameny diagnózy!!"Autoři - zkušení vysokoškolští učitelé a lékaři 1. LF UK v Praze - ve své knize zpracovali 76 vybraných znaků, příznaků a některých důležitých laboratorních ukazatelů. Hesla jsou řazena abecedně, počínaje ascitem přes nauzeu a zvracení až po zvětšení mízních uzlin. Každé heslo má následující strukturu: definice, klasifikace, patofyziologie, výskyt, klinika, diagnóza, diferenciální diagnóza a základní použitá léčba.
Keywords: Diferenciální diagnostika, symptomy; Interna