Pleteme košíčky z pediku, proutí a mořské trávy - Marková, Gabriela (Grada, 2008)
Kniha ediční řady Šikovné ruce je zaměřená především na pletení jednoduchých košíčků a košíkářských výrobků s použitím jen několika základních pomůcek. Najdete zde postupy vhodné pro začátečníky až středně pokročilé. Některé techniky si snadno osvojí děti prvního stupně základních škol, proto jsou tyto postupy vhodné i pro školní výuku. Jednotlivé návody jsou doprovázené jak fotografiemi, tak názornými nákresy. Podrobně se seznámíte s různými košíkářskými materiály (pedik, vrbové proutí, mořská tráva, kukuřičný provázek, papírové šňůry a drátky), způsoby úpravy materiálu jako je barvení i základními technikami samotného pletení.
Keywords: Výtvarné techniky