Drátované šperky II - Hátleová, Karla (Grada, 2009)
Tato kniha je opravdu originální. Obsahuje totiž nejen konkrétní návody k výrobě krásných náhrdelníků, náušnic, prstenů či broží, ale najdete v ní i velmi podrobné popisy výroby jednotlivých drobných částí šperku, bez nichž se při tomto tvoření neobejdete. Všechny popisy jsou zobrazeny a popsány krok za krokem. Správný postup výroby každé části šperku vám zaručí precizní zpracování a tím dokonalý výsledek. Kniha vám také představí jednotlivé materiály a pomůcky, které jsou k práci nezbytné. Podrobné návody k drátování komponentů i k výrobě konkrétních šperků a navíc mnoho inspirací k použití netradičních materiálů, dělají z této knihy jedinečně ucelenou publikaci, která vás techniku jemného šperkového drátování opravdu dokonale naučí.
Keywords: Výtvarné techniky