Batika Tie - dye - Pánková, Jarmila (Grada, 2009)
Kniha seznamuje čtenáře s výjimečnou technikou barvení textilií tie-dye, kterou lze jednoduše dosáhnout výborných efektů. Tato technika patří mezi rezervní techniky barvení látek nazývaná také tvarová vícebarevná batika. V knize je systematicky popsáno 18 základních vzorů, které lze dále obměňovat a kombinovat. U jednotlivých projektů je uvedena jejich pracnost. Postupy barvení textilu jsou uvedeny tak, aby vyhovovaly různým druhům barviv dostupných na našem trhu. Přehledná koncepce knihy je zamýšlena jako praktická příručka, kterou ocení jak začínající, tak pokročilí zájemci o tuto zajímavou výtvarnou techniku.
Keywords: Výtvarné techniky