Patchwork - Sudová, Květa (Grada, 2009)
V knize najdete popis staré textilní techniky, která spočívá ve skládání a sešívání různobarevných látkových dílů tak, aby vznikl mozaikový vzor. Z těchto dílů se pak sestavují štepované přikrývky, které se nazývají quilt. Autorka Vás provede historií této techniky, seznámíte se s pomůckami i používanými materiály, různými způsoby zpracování látky a obohatíte své znalosti o jednotlivé druhy patchworku. Kniha obsahuje 12 přehledně zpracovaných vzorů, a řadu návodů na využití této zajímavé výtvarné textilní techniky.
Keywords: Výtvarné techniky