Čínské uzly - Czyžová, Iva (Grada, 2009)
Kniha Čínské uzly je zcela ojedinělou publikací, která se v ucelené formě věnuje tématu čínského uzlování. Čínské uzlování se pohybuje mezi krajkami, bižuterií a drháním. Pokud rádi vyrábíte vlastní bižuterii a toužíte po něčem novém a originálním, pokud potřebujete ozvláštnit vaše modely půvabnými detaily, jejichž nestárnoucí krásu prověřila staletí, dostáváte do rukou návod, jak vytvářet doplňky plné elegance. Pokud milujete zelený čínský čaj a chcete si doladit tu pravou atmosféru, naučíte se s touto knihou vázat drobné čínské dekorace. Pokud vlastníte čajovnu, můžete ušetřit za drahé stylové doplňky tím, že si je podle této knihy vyrobíte. Pokud máte alergii na kovy, nemusíte se již vzdávat nošení šperků, uvažte si podle našich návodů šperky z hypoalergenních materiálů. Jste-li typ, který si schovává v peněžence rybí šupinu pro štěstí, naučte se vázat šťastné talismany, které dokonale padnou osobnosti svého majitele.
Keywords: Výtvarné techniky