Angličtina - gramatická cvičení pro začátečníky a mírně pokročilé - Opršalová, Michaela (Grada, 2009)
Tato kniha je určena všem nadšeným studentům anglického jazyka, konkrétně tzv. falešným začátečníkům a mírně pokročilým studentům, kteří si chtějí ověřit své dosavadní znalosti anglické gramatiky. Pomocí cvičení typu multiple choice - výběr odpovědí z několika možností, tvoření vět dle zadaných parametrů, doplňování správného výrazu do textu, transformací vět či odhalování a opravování chyb studenti snadno zjistí, které oblasti anglické gramatiky na této úrovni již bezpečně ovládají a kterým by naopak ještě měli věnovt pozornost. Kniha obsahuje klíč k jednotlivým cvičením a rovněž upozorňuje na typické chyby, kterých se při studiu dopouštějí čeští studenti.
Keywords: Angličtina