Vyrábíme mýdla glycerinová, přírodní - Šabatka, Jaroslav (Grada, 2008)
Mýdlo používáme několikrát denně a tudíž bychom neměli podceňovat vliv na naše tělo. Proto musíme mít na paměti, že průmyslově vyráběná mýdla nebo levná s nejistým původem mohou obsahovat chemikálie, které mohou uškodit naší pokožce. Autor nás v knize edice Šikovné ruce seznamuje s návody na výrobu vlastních mýdel s minimálním obsahem chemikálií a nezbavená glycerinu, který je pro pokožku velmi cenný.V knize najdeme návody na zhotovení mýdla odléváním do forem, na plochu i výrobu mýdel z rostlinných i živočišných tuků současně je zde zmíněn i návod na zhotovení lukoprénových forem.
Keywords: Výtvarné techniky