Dějiny sportu Přehled světových a českých dějin tělesné výchovy a sportu - Grexa, Ján (Masarykova univerzita, 2011)
Základní učebnice dějin sportu se zabývá historickými etapami tělesné kultury v minulosti od antiky po vznik moderních sportů. Vedle světové historie tělesné výchovy se publikace podrobně zabývá dějinami sportu v Československu, a to jak v období první republiky, za 2. světové války, v poválečném období i v časech komunistické totality. Zvláštní hodnotu mají závěrečné kapitoly reflektující vývoj tělesné výchovy a sportu v České republice v posledních dvou dekádách - jde o jedno z prvních ucelených zpracování této epochy.
Keywords: Sport