Skútr Čezeta historie, vývoj, technika, příslušenství - Malypetr, Marcel (Grada, 2008)
Kniha je určena všem, kteří se zajímají o historii skútrů v Čechách. Jednotlivé kapitoly přehledně popisují historii vzniku skútrů v bývalém Československu, první konstruktérské pokusy uskutečněné potajmu během války, dále pak padesátá léta minulého století, kdy byla ministerstvem vyhlášena soutěž o budoucího československého skútra. Seznámíte se s panem Kochem, který byl duchovním otcem Čezety a také s prototypy skútrů, které předcházely jeho sériové výrobě.
Keywords: Retro