Příběh zapomenutého průmyslníka Život a doba Karla Loevensteina, generálního ředitele Škodových závodů - Diestler, Radek (Grada, 2010)
V knize je zachycen život geniálního právníka a finančníka, který rozhodujícím způsobem přispěl k vybudování našeho největšího průmyslového koncernu. Dr. Karel Loevenstein byl generální ředitel a předseda správní rady akciové společnosti Škody Plzeň, dříve Škodovy závody. Byl člen představenstva Anglo-československé banky, tvůrce investičního programu ŠKodových závodů v období hospodářské krize, konzultant premiérů československých vlád v ekonomických otázkách. Polozapomenutá osobnost podnikatele na jednom z nejdůležitějších postů československého průmyslu té doby, jejíž význam je historiky spíše tušen, než skutečně znám.
Keywords: Retro