Pochybení a sankce při poskytování chirurgické péče - Vondráček, Lubomír (Grada, 2008)
Další zajímavá publikace z pera známého autora a popularizátora medicínského a zdravotnického práva. Tentokrát se autor zaměřuje na problematiku chirurgických oborů. Na deseti případech (které se skutečně staly) ukazuje a vysvětluje svým typickým čtivým způsobem chyby v postupech zdravotníků či zdravotnických zařízení, které měly soudní dohru. Kniha je určena zejména zdravotníkům - lékařům v chirurgických oborech, ale poučení v ní najdou i ostatní lékaři a samozřejmě studenti medicíny.
Keywords: Právo; Chirurgie, ortopedie, traumatologie; Soudní, posudkové lékařství