Řízení rizik ve zdravotnických zařízeních - Škrla, Petr (Grada, 2008)
Autoři čtivým způsobem prezentují strategie, nad kterými se musí zamyslet každý, komu záleží na jištění bezpečnosti poskytované péče. Je první knihou svého druhu a přichází v době, kdy se stupňuje tlak veřejnosti, médií, plátců i politiků na kvalitu a bezpečnost zdravotnických zařízení. Text je určen nejen pro manažery na všech stupních řízení, ale také pro učitele, studenty a čtenáře zajímající se o problematiku řízení rizik. V logicky na sebe navazujících kapitolách autoři seznamují čtenáře s rolí manažera rizik, s příčinami selhání existujících preventivních opatření a s nejvážnějšími riziky v klinické i neklinické oblasti. Kniha také nabízí velké množství osvědčených strategií k prevenci mimořádných událostí a srozumitelným způsobem popisuje metodiku zavádění programu managementu rizik na všech odděleních.Knihu podpořila Česká asociace sester.
Keywords: Ostatní lékařské obory; Organizace, management, statistika