Cahier pratique de syntaxe française - Christophe, Cusimano (Masarykova univerzita, 2010)
Tato publikace představuje syntaktické pojmy a struktury z didaktického úhlu pohledu. Problematické syntaktické struktury jsou analyzovány metodou přímých konstituentů. Před každým ze čtyřiceti úkolů se čtenář obeznámí s několika klíčovými pojmy, které mu umožní problém analyzovat. Za každým cvičením následuje vzorové řešení. Hlavní didaktickou inovací této publikace je použití metody obrácené komutační tabulky, která umožňuje jednoduché ověření správnosti autorova postupu. Tato příručka nemá velké teoretické ambice, bude snad však dobrým pomocníkem pro studenty francouzské jazykovědy.
Keywords: Ostatní