Česká veřejná politika optikou teorie sociální konstrukce cílových populací - Nekola, Martin (Karolinum, 2020)
Osm případových studií vychází z teorie sociální konstrukce cílových populací, kterou kniha také podrobně představuje - jde o první takto rozsáhlou a hloubkovou aplikaci teorie v českém prostředí. Na konkrétních případech sleduje vliv charakteru cílové skupiny na obsah českých veřejných politik. Je cenným zdrojem informací nejen pro akademické pracovníky zabývající se designem veřejných politik, ale i pro ty, které zajímají jen dílčí politiky a praktické aspekty, jež jsou v knize popsány a analyzovány z dlouhodobé perspektivy. Kniha je aktuální a originální výpovědí o vývoji veřejných politik v České republice.
Keywords: Sociologie