Život a smrt na vrcholech světa - Daniel, Milan (Eknihy hned, 2017)
Kudy táhli Marco Polo, Alexandr Veliký, Džingischán, Tamerlán. Hindúkuš - hory vraždící Indy. Pavouci na ledovci ve výšce 5500 m. Po stopách sněžného muže. Tři čs. horolezecké expedice do Hindúkuše a Himálaje, které se uskutečnily v letech 1965-1973, nesledovaly pouze sportovní cíle, ale prováděly i průzkum zvířeny. Autor, který se jako přírodovědec zúčastnil všech výprav, vylíčil v knížce nejen zážitky členů expedice, ale přiblížil i získané vědecké poznatky.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy