Mé celoživotní janáčkování Hovory nejen o hudbě - Jiří, Hanuš (Masarykova univerzita, 2023)
Kniha rozhovorů Jiřího Hanuše s Milošem Štědroněm vznikala během roku 2022 a myšlenku na její vznik významně podpořilo životní jubileum dotazovaného. Můžeme si domýšlet, že úspěch knihy bude touto skutečností ovlivněn, ale hlavní důvod očekávaného zájmu hledejme jinde. Není to jen vyprávění muzikologické, ale plnokrevné svědectví moudrého muže neomylného citu, mimořádně vnímavého, jenž užívá života a k okolnímu světu přistupuje se snahou porozumět všem zdánlivým či skutečným paradoxům uplynulého století.
Keywords: Společenské vědy, historie