Chirurgie vyššího věku - Šváb, Jan (Grada, 2008)
Jedinečná publikace, která aktuálně řeší stále důležitější a narůstající problematiku diagnostiky a léčby starších osob na chirurgických odděleních. Kniha je určena zejména chirurgům a intenzivistům, ale je významná i pro lékaře ostatních oborů včetně internistů a lékařů první linie. Je určena tedy všem, kteří s pacienty vyššího věku přicházejí do styku včetně ošetřujících nelékařských zdravotnických pracovníků všech stupňů.
Keywords: Chirurgie, ortopedie, traumatologie