Smějící se bestie - Vilém, Koubek (Host, 2022)
Druhé šance jsou velmi vzácné, Vincent Krhavý však jednu takovou dostane. Otázkou ovšem je, zda za odměnu, či za trest. Dluží totiž lidem, kteří jej rozhodně nenechají z Odpočinku jen tak odejít, ba co hůř - přinutí ho zapojit se do chodu tamní společnosti. Poučený předchozími chybami a pronásledovaný stíny svých dřívějších rozhodnutí se Vincent tentokrát pokusí vyhýbat problémům. Poslušně přijme novou práci a snaží se nevzbuzovat pozornost, dokud se mu nenaskytne příležitost z Odpočinku uprchnout. Jenže podivné a brutální vraždy na sebe nenechají dlouho čekat a jejich strůjce se postará o to, aby je usedlý detektiv nemohl ignorovat.
Keywords: Sci-fi, fantasy