Praxe sociální práce v sociálně-právní ochraně dětí - Vojtíšek, Petr (Karolinum, 2025)
Publikace se zaměřuje na možné postupy v sociálně-právní ochraně dětí, poskytující ochranu, podporu a pomoc ohroženým dětem a jejich rodičům, případně jiným osobám odpovědným za výchovu dítěte. V teoretické části kniha podává stručný historický přehled, právní kontext a klíčovou terminologii, její těžiště však leží v komentovaných modelových případech. Záměrně jsou vybrány náročné až sporné případy, na kterých autoři demonstrují možnosti řešení prostřednictvím sociální práce, práva a dalších disciplín.
Keywords: Sociologie