Veterinární vademecum pro farmaceuty - Lamka, Jiří (Karolinum, 2014)
Veterinární léčiva jsou v současných tuzemských lékárnách stále pravidelnou součástí jejich sortimentu, který je z hlediska veterinárií zaměřen především na zájmové chovatelství zvířat. Veterinární vademecum podrobně popisuje nejběžnější farmakologické a indikační skupiny využívaných léčivých látek, zároveň charakterizuje nejvýznamnější skupiny onemocnění odpovídajících druhů zvířat. Součástí textu je i veterinárněfarmaceutická problematika týkající se především registrovaných veterinárních léčivých přípravků. Vademecum je určeno pro potřeby praktické lékárenské a chovatelské praxe, zároveň i jako učební text pro pre- a postgraduální výchovu farmaceuticky a veterinárně orientovaných odborníků.
Keywords: Farmacie, farmakologie