Projektové řízení technologických staveb - Roušar, Ivo (Grada, 2008)
Ojedinělý průvodce světem technologických staveb seznamuje se všemi hlavními činnosti projektového manažera při přípravě a realizaci staveb, kde hlavní slovo mají výrobní technologie. Publikace přehledně a systematicky popisuje celý investiční proces od výběru nejekonomičtější varianty přes projektový návrh, legislativní přípravu stavby až po vlastní výstavbu a garanční testy technologie. Kniha poskytuje základní orientaci při výběru dodavatelů a návod jak uzavírat smlouvy. Čtenáři ocení podrobný postup pro stanovení cen za projekční a inženýrské činnosti a pro odhad nákladů. Kniha obsahuje řadu konkrétních příkladů a schémat.
Keywords: Podnikání a management; Stavebnictví