Prostorové chování: vzorce aktivit, mobilita a každodenní život ve městě - Bohumil, Frantál, (ed.) (Masarykova univerzita, 2012)
Prostor a čas jsou základními determinantami lidského chování; jinými slovy představují základní dimenze reality každodenního života. Publikace se zaměřuje na lidské chování, respektive jeho nejrůznější projevy v prostoru a čase, a představuje vybrané výsledky práce na projektu "Prostorové modely chování v měnícím se urbánním prostředí z pohledu geografie času". Výzkumný projekt byl inspirován mimo jiné teorií difuze inovací analyzující procesy šíření nových fenoménů - myšlenek, technologií, produktů či norem a vzorců chování - v prostoru a čase a opíral se o teoretické koncepty a metodologické přístupy uplatňované v rámci tzv. geografie času.
Keywords: Sociologie