Základní biochemické dráhy v buňce - Skálová, Lenka (Karolinum, 2021)
Čtvrté vydání učebního textu pro posluchače Farmaceutické fakulty UK. Text doplňuje přednášku z obecné biochemie. Obsah: metabolismus sacharidů, citrátový cyklus a dýchací řetězec, fotosyntéza, metabolismus lipidů, metabolismus aminokyselin a dusíkatých látek, metabolismus porfyrinů, buněčná signalizace přes membránové receptory.
Keywords: Přírodní vědy