Byt Román ve dvou - Jan, Němec (Host, 2025)
Romány jsou jako jednočlenné domácnosti. Co se stane, když se do knihy přistěhuje druhý autor? Vznikne román ve dvou, napjaté soužití dvou příběhů, které se na každé dvoustraně dotýkají a zároveň míjejí. Jeden příběh patří Danielovi, jemuž umírá otec, ten opačný Zuzaně, která odešla od partnera. Ty dva spojuje jen byt, o který se dělí, a palindromy psané na zadní stranu vzkazů. Ale nedá se i život přečíst z jedné a druhé strany stejně? Možná. Zůstává každopádně na čtenáři, kterou stranou začne. Jen pozor: co je pro jednoho hra, může být pro Daniela se Zuzanou osudová volba.
Keywords: Česká současná beletrie