Statistická analýza sociálněvědních dat v R - Ladislav, Rabušic (Masarykova univerzita, 2023)
Žijeme ve světě, který je prodchnut daty. Data se stala tak pevnou součástí života jedince i společnosti, že se dnes hovoří o datové revoluci. Technologický rozvoj počítačů, rozvoj jejich hardwaru i softwaru a jejich stále rostoucí schopnost zpracovávat data nejrůznější povahy (data obrazová, jazyková a samozřejmě i numerická) rozšiřuje možnosti vývoje umělé inteligence. Je zřejmé, že schopnost rozumět datům a umět je analyzovat se stává životní nutností, obzvláště u lidí s vysokoškolským diplomem.
Keywords: Společenské vědy, historie