Základy radiologie a zobrazovacích metod - Malíková, Hana, a, kol (Karolinum, 2022)
Publikace Základy radiologie a zobrazovacích metod poskytuje přehledný a ucelený pohled na možnosti soudobé radiodiagnostiky a umožňuje studentům názorně se seznámit se spektrem současných vyšetřovacích metod včetně nejnovějších trendů. Text je doplněn obrazovou dokumentací a jednotlivé modality jsou zastoupeny základním spektrem patologických stavů. Poskytuje tak pohled na diagnostické možnosti s důrazem na správné indikace a kontraindikace jednotlivých modalit. I mnohdy nepopulární technické principy popisovaných metod jsou vysvětleny stručně a výstižně a umožňují tak pochopit základní rozdíly mezi jednotlivými vyšetřeními.
Keywords: Zobrazovací metody