Jak zachránit manželství - Šmolka, Petr (Grada, 2009)
Snad každý z nás někdy ve vztahu zažil krizový okamžik. Mnozí z nás by mohli vyprávět o nevěře, žárlivosti či o životě s problematickým partnerem. Jak rádi by v těchto okamžicích slyšeli příběh někoho jiného, který se potýkal s podobnou situací, jak rádi by vyslechli radu odborníka... A právě proto je tu tato kniha. PhDr. Petr Šmolka přináší reálné příběhy z partnerských vztahů a vypráví je jak z pozice žen, tak očima mužů. Vše následně shrnuje a zobecňuje z pohledu manželského poradce. Snaží se aktérům podat pomocnou ruku a přenést je až k následné harmonizaci jejich vztahu. Dává partnerům naději na zvládnutí jejich problémů a nabízí návod, jak překonat trápení a dojít k vyřešení dané situace.
Keywords: Partnerské vztahy; Psychologie pro každého