Rituál - Jan-Marek, Šík (Host, 2019)
Ve světě, kde je magie každodenní součástí života, lesy ukrývají dávná tajemství a vlastní vůli mohou mít i kameny, oslaví Edra a její kamarádky už brzy šestnácté narozeniny. Více než závěrečné zkoušky ve škole je však trápí Rituál a otázka, kým se v životě stanou. Něco tady totiž nehraje. O tom, jak vlastně Rituál probíhá a nakolik mohou o svém osudu rozhodovat ony samy, nechce nikdo mluvit. A jelikož dívky nehodlají jen nečinně čekat, vydávají se pátrat na vlastní pěst. Cesta je dovede až k základním otázkám dotýkajícím se jejich životů a postaví je tváří v tvář zlu, které se do jejich světa snaží proniknout.
Keywords: Sci-fi, fantasy