Hudebně-literární slovník. Hudební díla inspirovaná slovesným uměním Skladatelé 20. století. III. díl slovníkové trilogie - Vladimír, Spousta (Masarykova univerzita, 2013)
3. díl Hudebně-literárního slovníku koncepčně navazuje na první dva díly věnované světovým a českým skladatelům, které v roce 2011 vydalo Nakladatelství Masarykovy univerzity, a uzavírá tak monumentální slovníkovou trilogii. Zabývá se hudební tvorbou skladatelů 20. století, přičemž eviduje pouze ty jejich hudební skladby, které prokazují nějakou spojitost se slovesným (výjimečně i výtvarným) uměním. Ta může mít podobu blíže nespecifikované literární, výtvarné či hudební inspirace, nejčastěji však vyvěrá ze společné ideje, tématu, obsahu nebo textu literárního díla.
Keywords: Umění a kultura