Pasivní rodinný dům proč a jak stavět - Hudec, Mojmír (Grada, 2008)
Kniha je určena široké veřejnosti a pro investory rodinných domů jako základní publikace pro orientování se v problematice pasivních domů. Je zaměřena přímo na pasivní domy. Stručnou a jasnou formou informuje proč stavět v pasivním standardu a jaká hlediska je třeba zvažovat při projektu domu. Přináší informace o materiálových variantách i o doplňkových konstrukcích. Jaká jsou vhodná řešení konstrukcí od základů až po střechu, jak zajistit energetickou soběstačnost domu i jak lze případně řešit například zpětné využívání vody to vše se čtenář v knize dozví. Samozřejmostí je i kapitola věnovaná ekologickému řešení stavění pasivního domu a prokazování pasivního standardu budov.
Keywords: Hobby