Život je pes - Paleček, Tonda (Eknihy hned, 2015)
Příběhy malého chlapce, který prošel nejednou těžkou životní zkouškou, která mu ubírala radosti z jeho dětství. Tato knížka se snaží alespoň náznakem říci něco o době 30tých a válečných let, ve které hrdina příběhu žil. Avšak na druhé straně měl Toník tolik síly, aby vše překonal a přestože zůstával sám, nacházel si své radosti mezi kamarády, na které nikdy nezapomněl a se kterými kompenzoval negativa, která jej provázela od narození, až do puberty.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy