Ne, Beneš? - Zdeněk, Dobrý (Čas, 2026)
Zdeněk Dobrý o svém díle říká: "Přes třicet let zapomínáme, vedle velkých osobností, že máme znát souvislosti všech dramatických událostí, které na světová jeviště přináší čas. Proto se zdá, že nazývat ve smyslu omylů a chyb politické kroky prezidenta Edvarda Beneše, jsou závěry málo domyšlené, nebo dokonce záměrně nespravedlivé. K tomu by neměl být žádný náš občan lhostejný. Je to jediný nárok, který si touto esejí kladu."
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy; Dějiny