Kraď jako umělec 10 věcí, které ti nikdo neřekl o kreativitě - Austin, Kleon (Jan Melvil Publishing, 2012)
Umělec Austin Kleon dospívá k moudrému závěru, že absolutní původnost v jakékoli oblasti tvorby je v digitální době nedosažitelný cíl. Vše, co vytvoříme, je produktem naší zkušenosti, a naše zkušenost je souhrn všeho, co prošlo našimi geny a smysly. Je nutné se s tím smířit. Tvorba už bude VŽDY krádež. Teď jde o to, jak krást (tvořit) se ctí: tedy tak, abychom navzdory všem výpůjčkám přinesli něco nového a měli z výsledků naší práce radost.
Keywords: Úspěch a motivace