Role lokálních projektů v české politice zaměstnanosti Evaluační studie projektu zaměřeného na zvýšení zaměstnatelnosti zdravotně postižených osob a osob starších padesáti let - Pavel, Horák (Masarykova univerzita, 2014)
Předkládaná kniha se zabývá tematikou využívání lokálních projektů zaměstnanosti financovaných Evropským sociálním fondem v českém prostředí a jejich potenciálem zvýšit zaměstnatelnost u vybraných rizikových skupin uchazečů o zaměstnání (konkrétně je věnována pozornost zdravotně postiženým a osobám vyššího věku). Na příkladu lokálního projektu zaměstnanosti, který byl realizován ve vybraném kraji České republiky v posledních dvou letech, autor ukazuje, jakým způsobem mohou být podobné projekty zaměstnanosti hodnoceny, jaké mohou být jejich silné a slabé stránky a jakou měrou mohou přispět k zvýšení zaměstnatelnosti jejich účastníků.
Keywords: Sociologie