Srdeční selhání - Málek, Filip (Karolinum, 2018)
Učebnice Srdeční selhání podává ucelený souhrn epidemiologie, etiologie, diagnostiky a léčby akutního a chronického srdečního selhání. Jejím cílem je mimo jiné upozornit na špatnou prognózu pacientů, nutnost včasné diagnózy a zahájení terapie. Učebnice zahrnuje také současný pohled na organizaci péče o pacienty se srdečním selháním a podává ucelený pohled na aktuální problematiku paliativní péče. Současné druhé vydání je doplněno o nové poznatky především z oblasti patofyziologie a farmakoterapie. Podává informace o moderních metodách přístrojové a chirurgické léčby. Kniha je určena nejen pro studenty se zájmem o obor vnitřního lékařství a kardiologie. Při stoupajícím výskytu srdečního selhání v populaci je pravděpodobné, že s pacientem se srdečním selháním se během své praxe setkají nejen kardiologové, internisté nebo praktičtí lékaři, ale i lékaři dalších odborností.
Keywords: Kardiologie, angiologie