Jak jsme zkoumali Gregora Johanna Mendela Lekce z historické antropologie a paleogenetiky - Eva, Drozdová (Masarykova univerzita, 2023)
Sedmý svazek edice Munice představuje unikátní projekt výzkumu ostatků augustiniánského opata a zakladatele genetiky G. J. Mendela. Do výzkumu, jehož terénní část proběhla v druhé půli roku 2021, se postupně zapojily desítky vědců a pracovníků různých specializací, především archeologů, antropologů a genetiků. Někteří z nich se podíleli na vzniku této knihy a umožnili nám tak stát se svědky dobrodružné badatelské cesty vedoucí z hrobky přes špičkové laboratoře až k analýze Mendelova genomu.
Keywords: Společenské vědy, historie