Hemodialyzační arteriovenózní přístupy - Janoušek, Libor (Grada, 2008)
Dobře obrazovou dokumentací vybavená kniha (která na našem trhu dosud chyběla) je určena odborné veřejnosti, zejména specialistům z řad nefrologů, anesteziologů a chirurgů.Autoři vycházejí ze své dlouholeté zkušenosti i svých pracovišť (převážně IKEM Praha). Ve své knize komplexně shrnují problematiku hemodialyzačních přístupů (HP). V publikaci čtenář nalezne diagnostiku a rozdělení chronického renálního selhání, topografickou anatomii paže a dolní končetiny s ohledem na oblasti používané k založení HP, metodiku vyšetření před založením HP, indikace a techniky založení jednotlivých HP. Publikace dále seznamuje s výskytem a řešením pooperačních komplikací.
Keywords: Chirurgie, ortopedie, traumatologie; Nefrologie