Hlídka na konci vesmíru - Dewes, J.S (Fobos, 2022)
Provinilce ve svých řadách posílá Legie střežit Rozhraní - okraj vesmíru - před nepřítelem, který už dvakrát téměř vyhladil lidstvo. Vojáci z Hlídky mají na kontě nejrůznější přečiny, od úplně banálních až po únos či vzpouru. Teď ovšem Rozhraní začalo kolabovat a požírá všechno, co mu stojí v cestě. Zarazit to mohou právě jen hlídkaři. Adequin Rakeová velí hvězdnému korábu jménem Argus. Nedostává se jí výbavy, vysílačky tu fungují mizerně, nemá k dispozici nic kromě vojáků, které nikde jinde nechtěli. A jejím esem v rukávu má být Cavalon Mercer - génius a kretén, následník trůnu vyhnaný do exilu za to, že vyhodil do povětří genetickou továrnu svého děda. Prý k tomu měl "své důvody". Adequin ovšem ví, že právě oni jsou poslední nadějí lidstva.
Keywords: Sci-fi, fantasy