Vypalujeme DVD na počítači 2., aktualizované vydání - Pecinovský, Josef (Grada, 2009)
Tato kniha se zabývá radami a postupy, jak vypalovat data na jednotlivé typy disků. Každý uživatel by si měl uvědomit, že to nejcennější, co v počítači má, jsou data. Kdo s počítačem pracuje delší dobu, nejspíše již zažil situaci, kdy o některá data přišel, ať již svojí chybou či selháním hardwaru. Pro zálohování dat se nabízí několik možností. Jednou z nich je právě vypalování dat na optické disky. V současnosti jsou k dispozici tři základní typy médií. Jedná se o disky CD, DVD a Blu-ray. V poměru ceny na jeden gigabyte dat vychází nejlépe zálohování na DVD. V neposlední řadě se mnozí z vás zabývají zpracováním vlastního videa (Home video). Pro ukládání a přehrávání těchto záznamů jsou disky DVD přímo stvořeny; postupy jejich vypalování jsou ale poněkud odlišné. Kniha je rozdělena do pěti kapitol. Začíná základním popisem vypalovací mechaniky, postupně vás zasvětí do problematiky efektivního vypalování kompaktních disků a nakonec vás seznámí s vypalovacími programy.
Keywords: Ostatní